Coronacrisis? Bouw jouw droomtuin!

Fleurige bloemen, fluitende vogels en de eerste zonnestralen, het is voorjaar. Langzaam maar zeker verplaatsen we ons meer van binnen naar buiten. Wij geven je een aantal to do’s om je tuin of balkon eens flink onder handen te nemen.

Tuinonderhoud in het voorjaar
Nu de zon zich meer laat zien, is je tuin weer toe aan een opfrisbeurt. Verwijder allereerst onkruid en dode bladeren en planten. Neem ook je vijver onder handen en maai het gras. Blaas je tuin nieuw leven in en plaats nieuwe voorjaarsplanten of borders. Wil je dat alle planten extra goed aan het voorjaar beginnen? Geef ze dan wat extra voeding en bemest ze. Deze klusjes kosten tijd en inspanning, maar geven voldoening voor de rest van het jaar! Goed voor je tuin én voor je geest.

Versier je muur of schutting
Je schutting of buitenmuur opknappen? Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er dus eerst voor dat je de muur reinigt en eventueel stuct of repareert. Ook een likje verf doet wonderen! Een schutting onderhoud je met beits en door schroeven en scharnieren te vervangen. Nu komt het aan op het leukere werk: je muur of schutting decoreren. Wees creatief. Hang bijvoorbeeld een aantal fruitkistjes op en plaats er wat kleurrijke planten in. Plaats klimrozen in de grond. Deze bloemenpracht fleurt je muur of schutting in no time op!

Maak je tuin gezellig
Nu alles schoon en opgeruimd is, kun je sfeer aanbrengen in de tuin of op het balkon. Wat dacht je van een comfortabele loungeset en een mooie parasol? Kleed je tuin ook aan met een buitentapijt, windlicht of een waterdicht schilderij. Maak het af met gezellige kaarsjes en niet te vergeten een BBQ! Dat wordt heerlijk genieten, laat de zomer maar komen.