Maak jouw woonkamer herfstproof!

De herfst is begonnen. De blaadjes aan de bomen verkleuren en buiten wordt het kouder. Kortom: dé tijd van het jaar om je huis knus en gezellig in te richten met warme kleuren en accessoires. Wij geven je enkele tips voor een stijlvol herfstinterieur.

Haal de herfst naar binnen
Elk seizoen heeft zo zijn charmes. Zo ook de herfst. De bladeren aan de bomen nemen prachtige kleuren aan. Haal de herfst naar binnen en gebruik deze aardetinten als inspiratie voor je interieur. Geloof ons, ze geven warmte en karakter aan je huis. Ga je voor een donkerbruine, -groene of -rode tint of kies je liever voor een lichtere kleur? Combineren is mogelijk. Bij Praxis geven we je advies waar jij blij van wordt.

Zacht en warm
Laat ook in de accessoires de herfstkleuren terugkomen, zodat je interieur een zacht en warm geheel wordt. Denk bijvoorbeeld aan plaids en kussens in sfeervolle tinten, zoals taupe, okergeel of Bordeauxrood. Wist je dat een vloerkleed wonderen doet? Hiermee geef je de woonkamer een extra dimensie. Probeer het eens! Laat je inspireren bij Leen Bakker, Kwantum, Berden, Henders & Hazel en veel meer winkels. Van kaarsjes, spiegels, wanddecoratie en fotolijstjes tot wijnrekken, vazen, schalen en kamerplanten. Je vindt er alles.  

Verlicht de sfeer
Ook verlichting kan je interieur maken of breken. Kiezen voor de juiste verlichting kan voor sommigen een makkie en voor anderen een drama zijn. Wat moet je kiezen? Allereerst kies je voor het uiterlijk van een lamp. Durf hierbij soms ook risico’s te nemen. Dit maakt je woonkamer dynamisch en spannend. Vervolgens kies je voor het type licht dat aansluit bij je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een zacht, gelig dimlicht dat extra warmte geeft. Inspiratie opdoen? Dat kan! Bij Trefcenter Venlo vind je lampen in alle soorten, maten én prijzen. We helpen je graag.