Nieuwe coronamaatregelen sinds 15 januari 2022

Op 14 januari was er weer een persconferentie over de coronamaatregelen. Er zijn versoepelingen voor de niet-essentiële winkels, sportscholen en contactberoepen zoals de kapper. Om de oprukkende omikronvariant van het coronavirus een halt toe te roepen, blijven de basismaatregelen belangrijk. In dit bericht lees je welke regels in ons winkelcentrum gelden.

Nieuwe coronamaatregelen

Sinds zaterdag 15 januari mogen de niet-essentiële winkels en kappers weer open van 5.00 tot 17.00 uur. Voor sportscholen gelden geen tijdsbeperkingen. Supermarkten, dierwinkels, drogisterijen, slijterijen en afhaalrestaurants mogen open zijn van 5.00 tot 20.00 uur. Op dinsdag 25 januari bekijkt het kabinet of de horeca ook gasten mag ontvangen.

Het gebruik van mondkapjes
Op alle publieke overdekte plekken blijft het dragen van een mondkapje verplicht. Een medisch mondmasker (type 2R of type FFP2) biedt een betere bescherming tegen het coronavirus op plekken waar afstand houden lastiger is.

De basisregels blijven belangrijk
Nu versoepelingen zijn aangekondigd, worden de basismaatregelen extra belangrijk. We zetten ze nog eens voor je op een rij:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
  • Schud geen handen.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.

Meer informatie
Wil je meer weten over de nieuwe coronamaatregelen? Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie.