Vanaf zaterdag 5 juni kunnen onze eet- en drinkgelegenheden je weer binnen verwelkomen

Steeds meer mensen zijn ingeënt tegen het coronavirus. Daarom mogen we steeds meer. Dat betekent dat we op zaterdag 5 juni de eerstvolgende stap uit het openingsplan van het kabinet zetten. Vanaf dan mogen onze eet- en drinkgelegenheden je weer binnen verwelkomen voor een lekkere versnapering. Er gelden nog steeds regels om het coronavirus de kop in te drukken.

Regels in de horeca
De eet- en drinkgelegen mogen weer open tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht. Aan een tafel mogen maximaal 4 mensen zitten. Zij houden 1,5 meter afstand. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar of mensen uit hetzelfde huishouden. Er mogen maximaal 50 personen per ruimte zijn, exclusief personeel. Dit geldt ook voor terrassen. Zelfbediening is niet toegestaan. Een reservering, gezondheidscheck en vaste zitplaats zijn verplicht.

Groepsgrootte buiten 4 personen
De maximale groepsgrootte gaat naar 4 personen. Dit betekent dat iemand met 3 anderen buiten samen mag zijn. Wel op 1,5 meter afstand van mensen buiten je huishouden of gezin. Kinderen tot en met 12 jaar worden niet meegerekend.

We kijken ernaar uit om je te begroeten!